Anlaşmalı boşanma protokolü, evliliğin sona erdirilmesi sürecinde tarafların tüm hukuki ve mali konularda uzlaşmasını sağlayan resmi belgedir. Bu protokolde, mal paylaşımı, nafaka, velayet ve tazminat gibi hususlar detaylı şekilde düzenlenmelidir. Mahkeme tarafından onaylanması halinde, taraflar protokol hükümlerine uymakla yükümlüdür. Eksiksiz ve hukuka uygun hazırlanması, boşanma sürecinin hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.

ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ

TARAFLAR:

1-) (Ad, Soyad, Adres, T.C. Kimlik No)

2-) (Ad, Soyad, Adres, T.C. Kimlik No)

İşbu protokol, yukarıda belirtilen tarafların evlilik birliğini sona erdirme iradesini ve boşanmanın mali, hukuki ve sosyal sonuçlarını düzenlemek amacıyla tanzim edilmiştir. Taraflar, işbu protokolü … Aile Mahkemesi’ne sundukları anlaşmalı boşanma dilekçesinin ekinde mahkemeye ibraz etmiş ve tüm maddeleri özgür iradeleriyle kabul ettiklerini beyan etmişlerdir.

PROTOKOL HÜKÜMLERİ

Madde 1:

 Taraflar, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı ve ortak hayatın sürdürülemez hale geldiği konusunda mutabakata varmış olup, karşılıklı olarak boşanmayı kabul ettiklerini beyan ederler.

Madde 2:

Taraflar, halen … adresinde bulunan ortak konutun, eşlerden …’de kalmasını kabul etmiştir. Bu konutta bulunan ev eşyalarının tamamı, burada yaşamaya devam edecek olan eşe ait olacaktır. Diğer eş herhangi bir hak talep etmeyecektir.

Madde 3:

Eşlerden …, şahsi eşyalarını aldıktan sonra boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren en geç … gün içinde anılan konuttan ayrılmayı kabul ve taahhüt etmektedir.

Madde 4:

Müşterek çocuğun velayeti kendisine verilmeyen eş, çocuğu her ayın belirlenen hafta sonunda ve dini bayramların … günlerinde yatılı olarak yanında bulundurabilecektir. Çocuk ile yatılı geçirilecek süre … günü aşmayacak olup, belirlenen günlerin dışındaki görüşme taleplerinin, velayet hakkına sahip ebeveyne en az bir gün önceden haber verilmesi gerekmektedir. Mücbir sebepler haricinde, bu talepler velayet hakkına sahip ebeveyn tarafından reddedilemez.

Madde 5:

Müşterek çocuğun eğitim, sağlık ve genel bakım giderlerinin karşılanması amacıyla, eşlerden …, boşanma kararının kesinleşmesini izleyen ay başından itibaren her ay düzenli olarak … TL iştirak nafakasını velayet hakkına sahip eş adına açılacak banka hesabına yatıracaktır. Nafaka tutarı, her yıl ÜFE-TÜFE oranında artırılacaktır. Beklenmedik ekonomik değişiklikler veya çocuğun ihtiyaçlarında oluşabilecek olağanüstü artışlar ayrıca değerlendirilecektir. Ancak, bu artış oranı yıllık ÜFE-TÜFE oranını aşamaz.

Madde 6:

Tarafların müşterek çocuğu …’ın velayeti eşlerden …’e verilecek olup, velayet hakkını elde eden ebeveyn, çocuğun eğitim, sağlık ve genel bakımına ilişkin tüm yasal yetkilere sahip olacaktır.

Madde 7:

 Taraflara ortak kayıtlı olan … marka, … model otomobil, alımına yapmış olduğu katkı nedeniyle, eşlerden …’e devredilecektir. Boşanma kararının kesinleşmesini takip eden … gün içinde eşlerden …, diğer eşe … TL bedeli peşin olarak ödeyecek ve ödeme karşılığında eşlerden …, aracın devrini eksiksiz olarak gerçekleştirecektir. Ödemede gecikme yaşanması halinde, gecikmeden doğacak tüm zarar ve ziyan ödemeyi alan tarafa ait olacaktır.

Madde 8:

Eşlerden …, boşanma sonrasında kendi ailesinin soyadını kullanmaya devam edecektir.

Madde 9:

 Halen … Tapu Sicil Müdürlüğü’nde müştereken kayıtlı bulunan … ili, … ilçesi, … mahallesi, … ada, … parselde bulunan taşınmaz, eşlerden …’e devredilecektir. Boşanma kararının kesinleşmesini takiben, taşınmazın devri için … TL bedel, peşin olarak ve defaten ödenecektir. Devir işleminin mücbir sebepler haricinde gecikmesi halinde, gecikmeden doğan tüm zarar ve ziyan ödemeyi alan eşe ait olacaktır.

Madde 10:

 Taraflar, boşanma süreci ile ilgili olarak evlilik birliği içerisinde edinilen her türlü menkul ve gayrimenkul mal, banka hesapları, altın, para, taşınır ve taşınmazlar üzerinde herhangi bir hak iddia etmeyecektir. Bunun yanında katkı payı, katılım alacağı, değer artış payı gibi her türlü mali taleplerden feragat ettiklerini kabul ve beyan ederler.

Madde 11:

 Taraflar, boşanma süreci kapsamında birbirlerinden maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmayacaktır. Bu hususta her türlü hakkından feragat ettiklerini kabul ve beyan ederler. Taraflar, boşanma nedeniyle doğan yargılama giderleri ve avukatlık ücretlerini kendi üzerlerine almayı kabul etmişlerdir.

Madde 12:

.. …’e düğünde takılan tüm ziynet eşyaları kendisine ait olacaktır. Diğer eş herhangi bir hak talebinde bulunmayacaktır.

Madde 13:

İşbu 13 maddeden oluşan anlaşmalı boşanma protokolü, tarafların kendi özgür iradeleriyle hazırlanmıştır. Herhangi bir baskı altında kalmadan düzenlenmiş olup, üç nüsha halinde …/…/… tarihinde imza altına alınmıştır.

TARAF 1

Adı – Soyadı: …

İmza: …

TARAF 2

Adı – Soyadı: …

İmza: …

Bir yorum bırakın.

İletişim Bilgileri
Sirkeci, Hobyar Mah. Ankara Cd. Kastelli İş Mrk. Kat:6 No:147, Eminönü-Fatih/İstanbul
Pzt - Cum: 09:00 - 18:00
Konuma göz atın
İletişim Bilgileri
Sirkeci, Hobyar Mah. Ankara Cd. Kastelli İş Mrk. Kat:6 No:147, Eminönü-Fatih/İstanbul
Pzt - Cum: 09:00 - 18:00

Ganita Media 2025. Tüm Hakları Saklıdır.

Ganita Media 2025. Tüm Hakları Saklıdır.